arbejdet må gerne tage tid, blot alle er med til at løfte

Hverdagen i Regnbuehuset

Helt overordnet kan Regnbuehuset kun  fungere gennem medlemmernes og medarbejdernes fælles indsats. Men vi er helt bevidste om, at der findes dårlige dage, hvor bare det at komme ud af hjemmet er en udfordring. Der er også andre dage, hvor der er mere energi til at løse flere opgaver. Sådan er det.

Regnbuehuset åbner kl. 8.30 hver dag. I sommerperioden fra midt juni til midt august – har vi lidt ændrede åbningstider. Køkkenet sælger kaffe & the. Afhængig af behovet kan der også tilbydes morgenmad.

I hver enhed planlægges dagens og ugens opgaver. I enheden tages også en status på om hvordan ”det går”. Er der noget særlig hjælp der kan være brug for. Ansvar for de enkelte opgaver fordeles i enhederne. Hver dag kl. 12.00 kan der købes sund og veltilberedt frokost i cafeen. Medbragt mad spises også i cafeen. Efter frokost holdes et kort frokostmøde med orientering om, hvad der sker rundt i huset.

Eftermiddagen fortsætter i enheden eller i de særlige sociale grupper, der mødes. Det kan være i motionsrummet noget af eftermiddagen tilbringes, eller i den ugentlige bog- og strikkegruppe.

Hver onsdag er der husmøde, hvor punkter – store eller  smådrøftes og besluttes. Da husmødet er husets beslutningsorgan omdeles en dagsorden, og der skrives et beslutningsreferat. Alle medlemmer og medarbejdere kan sætte punkter på dagsordenen.

Hver fredag er 14.00 – 15.00 TRIVSEL. Det vil sige optakt til weekenden, hygge og snak om weekend-tilbuddene. Fra efteråret og frem til foråret holder Regnbuehuset derfra åbent til kl. 21.00 hver anden onsdag.

De sociale aftener handler om at have socialt samvær, hygge, fællesspisning m.v. På disse aftener kommer der også gamle medlemmer forbi.

Hovedpunkterne er vigtig for at overskue en ugeplan. Men ellers er der ikke to uger eller to dage, der ligner hinanden. Regnbuehuset lever et aktivt og til tider uforudsigeligt, sjovt liv. Så vidt det lader sig gøre, planlægges sociale arrangementer en gang om ugen i sommerperioden.

Disse arrangementer handler om at komme ud og se, hvad der rører sig i hovedstadsområdet, og arrangementerne handler også om at kommeud og være sammen med andre mennesker.

køkkenenheden
I vores køkken laver vi god og sund mad hver dag. Der skal planlægges en ugemenu, der skal købes ind, laves mad, sælges mad og endelig skal der være fokus på rengøring, hygiejne og den slags. Der bages, koges og brases med spændende retter. Ind i mellem bliver der lavet en særlig gourmet ret, som kalder på hygge og rolige omgivelser i vores cafe. Du kan være med til at lave din livret eller andres livretter. I køkkenet er der knyttet en medarbejder som tovholder
hus og haveenheden
Da Regnbuehuset er en stor gammel villa kræver det også en del vedligeholdelse, både indvendig og udvendigt. Så der skal males, bankes og skrues og ordnes. Det er både store og små opgaver vi tager os af. Vi har en stor have med et drivhus og køkkenhave. Vi har også bare pæne blomster og græsplane, som passes efter bedste evne. Haven bruges rigtig meget om sommeren, hvor vi spiser og laver mad ude og hvor vi også bare sidder og nyder en hyggeligt stund.
kontorenheden
Kontorenheden har en masse administrative opgaver. Både med hensyn til regnskab, bogføring, IT, skriveopgaver, opslag, oversigter m.v. Til kontorenheden hører også receptionen, hvor der tages imod gæster og der passes telefoner. Vi har en PR gruppe, der laver oplæg til andre, skriver artikler, laver medlemsblad m.v.
Tidligere
Næste
Luk Menu